انواع فیبر چند حالته :OM1 در مقایسه OM2 در مقایسه OM3 در مقایسه OM4 در مقایسه OM5

فهرست مطلب

انواع فیبر چند حالته

انواع فیبر چند حالته :OM1 در مقایسه OM2 در مقایسه OM3 در مقایسه OM4 در مقایسه OM5

انواع فیبر چند حالته :OM1 در مقایسه OM2 در مقایسه OM3 در مقایسه OM4 در مقایسه OM5 ، فیبر چند حالته یک انتخاب رایج برای دستیابی به سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه در فواصل مورد نیاز برنامه‌های کاربردی LAN و مراکز داده است. انواع مختلفی از انواع فیبر چند حالته برای نصب شبکه های پرسرعت وجود دارد و هر کدام دارای قابلیت دسترسی و نرخ داده متفاوتی هستند. با گزینه های بسیار زیاد، انتخاب مناسب ترین فیبر چند حالته می تواند دشوار باشد. OM1 vs OM2 vs OM3 vs OM4 vs OM5، کدام را انتخاب کنیم؟ ممکن است در این مقاله پاسخ بگیرید.

فیبر چند حالته چیست؟

فیبر چند حالته (MMF) نوعی فیبر نوری است که بیشتر در ارتباطات در فواصل کوتاه، به عنوان مثال، در داخل ساختمان یا برای محوطه دانشگاه استفاده می شود. کابل فیبر نوری چند حالته دارای یک هسته بزرگتر است، معمولاً 50 یا 62.5 میکرون که امکان انتشار چندین حالت نور را فراهم می کند. به همین دلیل، داده های بیشتری می توانند در یک زمان معین از هسته فیبر چند حالته عبور کنند. حداکثر فاصله انتقال برای کابل MMF حدود 550 متر با سرعت 10Git/s است. می‌تواند با سرعت‌های پایین‌تر داده، مانند مسافت ۲ کیلومتری با سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه، دورتر را انتقال دهد.

انواع فیبر چند حالته :OM1 در مقایسه OM2 در مقایسه OM3 در مقایسه OM4

چند نوع فیبر چند حالته؟

کابل های فیبر نوری چند حالته که توسط استاندارد ISO 11801 شناسایی شده اند را می توان به فیبر OM1، فیبر OM2، فیبر OM3، فیبر OM4 و فیبر OM5 تازه منتشر شده طبقه بندی کرد. بخش بعدی این فیبرها را از نظر اندازه هسته، پهنای باند، سرعت داده، فاصله، رنگ و منبع نوری با جزئیات مقایسه خواهد کرد.

انواع فیبر چند حالته مدارکالا

فیبر OM1

الیاف OM1 معمولاً با یک ژاکت نارنجی عرضه می شود و اندازه هسته آن 62.5 میکرومتر است. این دستگاه می تواند اترنت 10 گیگابیتی را تا 33 متر پشتیبانی کند. بیشتر برای برنامه های اترنت 100 مگابیت استفاده می شود. این نوع معمولا از منبع نور LED استفاده می کند.

فیبر OM2

به همین ترتیب، الیاف OM2 همچنین با یک ژاکت نارنجی همراه است و از منبع نور LED اما با اندازه هسته کوچکتر 50 میکرومتر استفاده می کند. تا 10 گیگابیت اترنت در طول تا 82 متر پشتیبانی می کند اما بیشتر برای برنامه های اترنت 1 گیگابیتی استفاده می شود.

فیبر OM3

الیاف OM3 با یک ژاکت رنگ آبی عرضه می شود. مانند OM2، اندازه هسته آن 50 میکرومتر است، اما کابل برای تجهیزات مبتنی بر لیزر بهینه شده است. OM3 از اترنت 10 گیگابیتی در طول تا 300 متر پشتیبانی می کند. علاوه بر این، OM3 قادر به پشتیبانی از اترنت 40 گیگابیت و 100 گیگابیت تا 100 متر است، با این حال، اترنت 10 گیگابیتی بیشتر استفاده می شود.

مطالعه کنید :  فیبر تک حالته چیست ؟ انواع و کاربردها

فیبر OM4

فیبر OM4 کاملاً با فیبر OM3 سازگار است و همان ژاکت متمایز آبی را دارد. OM4 به طور خاص برای انتقال لیزر VSCEL توسعه یافته است و اجازه می دهد تا 10 Gig/s فواصل پیوند تا 550 متر در مقایسه با 300M با OM3. و با استفاده از کانکتور MPO قادر است 40/100 گیگابایت را تا 150 متر اجرا کند.

فیبر OM5

فیبر OM5 که با نام WBMMF (فیبر چند حالته پهن باند) نیز شناخته می‌شود، جدیدترین نوع فیبر چند حالته است و با OM4 سازگاری دارد. اندازه هسته آن مشابه OM2، OM3 و OM4 است. رنگ ژاکت فیبر OM5 سبز لیمویی انتخاب شد. برای پشتیبانی از حداقل چهار کانال WDM با حداقل سرعت 28 گیگابیت بر ثانیه در هر کانال از طریق پنجره 850-953 نانومتری طراحی و مشخص شده است. جزئیات بیشتر را می‌توانید در اینجا بیابید: Three Critical Focuss on OM5 Fiber Optic Cable

OM1 در مقابل OM2 در مقابل OM3 در مقابل OM4 در مقابل OM5: تفاوت چیست؟

تمایز اصلی بین فیبرهای چند حالته بر اساس تفاوت فیزیکی است. بر این اساس، تفاوت فیزیکی منجر به سرعت انتقال داده و فاصله متفاوت می شود. ویدیوی زیر را تماشا کنید تا تفاوت های بین OM1، OM2، OM3، OM4 و فیبرهای چند حالته OM5.

تفاوت فیزیکی

تفاوت فیزیکی عمدتاً در قطر، رنگ ژاکت، منبع نوری و پهنای باند است که در جدول زیر توضیح داده شده است

نوع کابل MMF قطر رنگ ژاکت منبع نوری پهنای باند
OM1 62.5/125 میکرومتر نارنجی رهبری 200 مگاهرتز * کیلومتر
OM2 50/125 میکرومتر نارنجی رهبری 500 مگاهرتز * کیلومتر
OM3 50/125 میکرومتر آبی کاملا 2000 مگاهرتز * کیلومتر
OM4 50/125 میکرومتر آبی کاملا 4700 مگاهرتز * کیلومتر
OM5 50/125 میکرومتر لیمو سبز کاملا 28000 مگاهرتز * کیلومتر

تفاوت عملی انواع فیبر چند حالته

فیبرهای چند حالته قادرند محدوده های مختلف فاصله را با سرعت داده های مختلف انتقال دهند. با توجه به کاربرد واقعی خود می توانید مناسب ترین مورد را انتخاب کنید. حداکثر مقایسه فاصله فیبر چند حالته در نرخ داده های مختلف در زیر مشخص شده است.

مطالعه کنید :  تفاوت ماژول فیبر نوری SFP و مبدل فیبر نوری (Media Convertor)
دسته MMF اترنت سریع 1 گیگابایت 10 گیگابایت 40 گیگابایت 100 گیگابایت
OM1 2000 متر 275 متر 33 متر / /
OM2 2000 متر 550 متر 82 متر / /
OM3 2000 متر / 300 متر 100 متر 70 متر
OM4 2000 متر / 550 متر 150 متر 150 متر
OM5 / / 550 متر 150 متر 150 متر

تفاوت بین فیبر تک حالته و چند حالته چیست؟

تفاوت فنی

قطر هسته – فیبر تک حالته دارای یک هسته قطری کوچک (8.3 تا 10 میکرون) است که تنها به یک حالت نور اجازه انتشار می دهد. کابل فیبر نوری چند حالته دارای یک هسته قطری بزرگ (50 تا 100 میکرون) است که به چندین حالت نور اجازه انتشار می دهد.

منبع نور:

دستگاه های چند حالته معمولاً از LED یا لیزر به عنوان منبع نور استفاده می کنند. در حالی که دستگاه های تک حالته از لیزر یا دیود لیزری برای تولید نور تزریق شده به کابل استفاده می کنند.

تفاوت عملی

فاصله: نور در کابل تک حالته مسافت بیشتری را نسبت به چند حالته طی می کند. بنابراین فیبر چند حالته برای کاربردهای کوتاه مسافت مناسب است، و اجازه می دهد تا فواصل انتقال تا حدود 550 متر در 10Git/s. هنگامی که فاصله بیش از 550 متر است، فیبر تک حالت ترجیح داده می شود.
قیمت – فیبر چند حالته معمولاً کمتر از فیبر تک حالته قیمت دارد.
پهنای باند – پهنای باند تک حالته بیشتر از چند حالته تا 100000 گیگاهرتز است.
اطلاعات بیشتر در مورد فیبر تک حالته در مقابل فیبر چند حالته را در اینجا بدانید: هزینه کابل کشی تک حالته در مقابل هزینه کابل کشی چند حالته

انواع اتصال دهنده های فیبر چند حالته

بسیاری از انواع اتصال فیبر چند حالته در گردش وجود دارد مانند ST، SC، FC، LC، MU، E2000، MTRJ، SMA، DIN و همچنین MTP. MPO و غیره. متداول ترین انواع اتصال دهنده فیبر نوری شامل ST، SC، FC و LC می باشد. هر کدام مزایا، معایب و قابلیت های خاص خود را دارند. بنابراین تفاوت ها چیست و چه معنایی برای اجرای شما دارند؟ این جدول از کانکتورهای فیبر چند حالته رایج، یک نمای کلی از نقاط قوت و ضعف ارائه می دهد. جزئیات بیشتر در مورد کانکتورهای فیبر نوری رایج را در اینجا دریافت کنید: انواع کانکتور فیبر نوری، بازار

 

کانکتور MMF اندازه فرول افت معمولی درج (dB) هزینه (FS.com) ویژگی های برنامه
SC φ2.5 میلی متر سرامیک 0.25-0.5 0.65 دلار آمریکا جریان اصلی، قابل اعتماد، استقرار سریع، مناسب فایل
LC φ1.25 میلی متر سرامیک 0.25-0.5 0.78 دلار آمریکا چگالی بالا، مقرون به صرفه، مناسب فایل
اف سی φ2.5 میلی متر سرامیک 0.25-0.5 0.74 دلار آمریکا دقت بالا، محیط ارتعاش، تناسب میدان
ST φ2.5 میلی متر سرامیک 0.25-0.5 0.61 دلار آمریکا نظامی، بایگانی مناسب
مطالعه کنید :  روش های رایج تست کابل فیبر نوری

مزایای فیبر چند حالته چیست؟

اگرچه کابل فیبر تک حالته از نظر پهنای باند و دسترسی به فواصل طولانی تر مفید است، فیبر چند حالته به راحتی اکثر فواصل مورد نیاز برای شبکه های سازمانی و مرکز داده را با هزینه ای بسیار کمتر از فیبر تک حالته پشتیبانی می کند. علاوه بر این، کابل فیبر نوری چند حالته هنوز مزایای قابل توجهی دارد.
چارچوب چند کاربره بدون تداخل از دست دادن
ویژگی های فیبر چند حالته که چندین سیگنال را به طور همزمان در یک خط حمل می کند. مهمتر از همه، کل توان داخل سیگنال ها تقریباً هیچ تلفاتی ندارد. بنابراین کاربر شبکه می تواند همزمان بیش از یک بسته را در کابل ارسال کند و تمامی اطلاعات بدون هیچ گونه تداخلی به مقصد تحویل داده شود و بدون تغییر باقی بماند.

پشتیبانی از پروتکل های متعدد

فیبر چند حالته می تواند بسیاری از پروتکل های انتقال داده از جمله پروتکل های اترنت، اینفینی باند و اینترنت را پشتیبانی کند. بنابراین، می توان از کابل به عنوان ستون پشتی یک سری از برنامه های کاربردی با ارزش بالا استفاده کرد.

مقرون به صرفه

با هسته فیبر بزرگتر و تحمل تراز خوب، فیبر و اجزای چند حالته ارزان‌تر هستند و کار با سایر اجزای نوری مانند اتصال فیبر و آداپتور فیبر آسان‌تر است، و کارکرد، نصب و نگهداری وصله‌کوردهای چند حالته نسبت به فیبر تک حالته ارزان‌تر است. کابل ها

نتیجه

به دلیل ظرفیت و قابلیت اطمینان بالا، فیبر چند حالته معمولاً برای کاربردهای ستون فقرات در ساختمان ها استفاده می شود. به طور کلی، کابل mmf همچنان مقرون به صرفه ترین انتخاب برای برنامه های سازمانی و مراکز داده تا محدوده 500-600 متر است. اما نمی‌توان گفت که ما می‌توانیم فیبر تک حالته را با کابل فیبر چند حالته جایگزین کنیم، در مورد اینکه آیا یک پچ کور فیبر تک حالته یا پچ کورد چند حالته را انتخاب کنیم، همه اینها به برنامه‌هایی که نیاز دارید، فاصله انتقال و همچنین پوشش بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه